Bedia Özeriş Fen Bilimleri Üstün Başarı Ödülü Sahibini Buldu

BEDİA ÖZERİŞ FEN BİLMLERİ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜNÜ
Onat Zeybek Kuşkonmaz kazandı

Uzun yıllar Biyoloji ve Fen dalında başarılı öğrenciler yetiştiren Işık Lisesi emekli biyoloji öğretmenin adını yaşatmak üzere konulan "Bedia Özeriş Fen Bilimleri Üstün Başarı Ödülü"nün bu yılki sahibi Işık Lisesi öğrencisi Onat Zeybek Kuşkonmaz oldu.

Bedia Özeriş Fen Ödülü için 4 lisemizden aday gösterilen öğrenciler 21.5.2014 günü, Işık Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Karakurt ile Yrd. Doç. Dr. Melike Aydoğan tarafından oluşturulan jüri tarafından yazılı sorularla değerlendirilmiş ve Işık Lisesi öğrencisi Onat Zeybek Kuşkonmaz ödülü almaya layık görülmüştür. Okullarını bu yarışmada temsil eden Işık Lisesi öğrencisi Onat Zeybek Kuşkonmaz, Ayazağa Işık Lisesi öğrencisi Ceren Can, Erenköy Işık Lisesi öğrencisi Bengisu Özaydın ve Erenköy Işık Fen Lisesi öğrencisi Baturay Dalgıç'a katılım belgeleri takdim edilecek, Onat Zeybek Kuşkonmaz ise okulunun mezuniyet töreninde onurlandırılacaktır.

Yarışmaya katılan ve başarılarıyla jüri üyelerinin takdirlerini kazanan tüm öğrencilerimizi, ailelerini, onları yetiştiren öğretmenlerimizi de tebrik ediyoruz.

"Çağımızda bilim ve teknolojinin her alanında bir bilgi patlaması yaşanmaktadır. Bilim adamları bile mevcut bilgi birikimindeki hızlı gelişme ve değişmeleri takip etmede güçlük çekmektedir. Günümüz insanı, yaşamının çok kısa bir periyodunda bile çok fazla sayıda değişme ve gelişmeye tanık olmaktadır. İnsanların bilim ve teknolojideki bu hızlı gelişmelere ayak uydurup, bu gelişmeleri kendi yararına kullanmaları toplumların geleceği için hayati önem taşımaktadır. Fen bilimleriyle uğraşan kimselerde yani bilim adamlarında bulunması gereken özelliklerin başında, meraklılık, alçak gönüllülük, başarısızlıktan yılmama, açık fikirlilik, doğruluk gibi özellikler gelir. Yaşadıkları modern çağın gereği araştıran, soruşturan, inceleyen, günlük hayatıyla fen konuları arasında bağlantı kurabilen, yaşamın her alanında karşılaştığı problemleri çözmede bilimsel metodu kullanabilen, dünyaya bir bilim adamının bakış açısıyla bakabilen bireyler yetiştirmek, modern fen öğretiminin temel amaçlarından biridir.
Ne mutlu bize ki Işık Lisesi 11A sınıfı öğrencilerinden Onat Zeybek KUŞKONMAZ belirttiğim amaçları kavramış ve bilim adamı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir öğrencimizdir."

Serdar Yıldız
Matematik-Fen Zümre Başkanı