ŞİRİN PANCAROĞLU OSMANLI ARP'İ ÇENG'E HAYAT VERİYOR

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, İlhan Yazıcı, Derya Türkan, Yurdal Tokcan ve Fahrettin Yarkın 28 Mart, Çarşamba günü FMV Işık Okulları'nda Osmanlı-Türk arpı Çeng'in izinden yola çıkarak Türk Müziği'ni yeniden yorumlayacak.

17. yüzyıldan itibaren kaybolmaya yüz tutan; Osmanlı saray müziğinin, fikir ortamlarının, felsefi sohbetlerin, şiir meclislerinin, entelektüel buluşmaların çalgısı 24 teli olan Osmanlı-Türk arpı Çeng Şirin Pancaroğlu tarafından yeniden gündeme getiriliyor. Çeng'in izinden yola çıkarak son dönemlerde Türk Müziği çalışmalarına yer veren Şirin Pancaroğlu, Türkiye'nin önde gelen müzisyenleri İlhan Yazıcı, Derya Türkan, Yurdal Tokcan ve Fahrettin Yarkın ilginç bir projeye imza attılar: Çengname

Çengname'de Çeng'e arp ile hayat veren Şirin Pancaroğlu; Ali Ufki'den Kantemir'e, Kaptanzade Ali Rıza Bey'den Sultan Abdülaziz'e, ilahilerden şarkılara ve saz eserlerine uzanan keyifli bir dinleti sunacak. Arpin Osmanlı müziğine konuk olduğu konserde Derya Türkan, Pancaroğlu'nun eşliğinde batı müziğine misafir olacak. Arpın masalsı sesiyle çeng geleneği yeniden hatırlanırken, eşsiz kozmopolit lezzetler ortaya çıkıyor.

KONSER

Tarih: 28 Mart Çarşamba

Yer: FMV Işık Okulları, Nişantaşı Kampüsü, Muvaffak Benderli Salonu
Saat: 20:00
Konser ücretsiz.
Rezervasyon: 0212 – 233 12 03 / 1100

MÜZİSYENLER ŞİRİN PANCAROĞLU: ÇENG VE ARP
İLHAN YAZICI: SOLİST
DERYA TÜRKAN: KEMENÇE
YURDAL TOKCAN: UD
FAHRETTİN YARKIN: PERKÜSYON

FMV Işık Okulları

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 126 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık" adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır. "Önce iyi insan yetiştirmek" gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

BASIN BİLGİ: Duygu Durgun Köseoğlu/ İz İletişim
duygu.koseoglu@iziletisim.com