KIRMIZI HALI FMV IŞIK OKULLARI'NDA

Tiyatro Ayna'nın Dilek Türker'in başrolünü oynadığı Kırmızı Halı adlı oyunu 15 Mart, Perşembe günü FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde seyirci ile buluştu.

Tiyatro Ayna, Folker Bohnet ve Alexader Alexy'nin yazdığı, Hakan Altınay'ın yönettiği Kırmızı Halı adlı oyunu FMV Işık Okulları'nda sahnelendi. Dilek Türker'in başrolünü oynadığı oyunda İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncusu Selçuk Özdoğan ve Ertunç Uygun rol aldı.

Yıllarca Oscar ödülleri gecesini heyecanla bekleyen iki eski sanatçının 45 yıllık evliliklerini, rutin olmayan ilişkilerini, aşırı doz eroinden ölen oğullarının acısını, kızgınlıklarını pişmanlıklarını ve umutlarını; neşeli ve alaylı bir dille anlatan oyun, aynı zamanda bir popüler kültür eleştirisi. Sıcak kalpli ve saygılı yaşlı çiftin gerçekliğin aksiliklerine karşılık kendilerini korumak için kurdukları hayatlarına tanık olurken; Hayal ile gerçek, dün ile bugün oyunda karşı karşıya geliyor. Oyunda nesiller arasındaki yaşam farkının bir sürtüşme nedeni olmak yerine, geleceğe dair yol gösterici bir değer olduğu gösterilirken, aile içi çatışmanın aile içi dayanışmaya dönüşebileceği gösterildi.

420 tiyatroseverin izlediği oyun sonunda konuklar sanatçıları ayakta alkışladı.

21 / 03 / 2012