Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Orhan Pamuk, 'Yazma Serüvenini' Işık'ta anlattı

FMV Erenköy  Işık Lisesi ve Fen Lisesi , Kültür ve Edebiyat Söyleşileri kapsamında 14.05.2016 Cumartesi günü, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ünlü yazar Orhan Pamuk'u ağırladı. İstanbul'daki özel okullardan ve devlet okullarından birçok eğitimcinin katıldığı, yaklaşık iki saat süren bu samimi, edebiyat yüklü ve keyifli sohbette Sayın Pamuk'a, Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Erkan IRMAK sorularıyla eşlik etti.

Son romanı 'Kırmızı Saçlı Kadın' ile otuz yıl önce İstanbul yakınlarındaki bir kasabada liseli bir gencin yaşadığı sarsıcı aşk hikâyesini kaleme alan Orhan Pamuk, okuyucularının,  özel ve devlet okullarından pek çok eğitimcinin  katıldığı söyleşide Yazma Serüveni'ni anlattı. Okuyucularının Orhan Pamuk'u kendisinden dinleyerek daha da yakından tanıma fırsatı bulduğu söyleşide Pamuk, yazar olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunurken kendisini Nobel'e taşıyan kilometre taşlarını da sıraladı. Söyleşi sonrası İstanbul fotoğrafları ve kendisinin İstanbul ile ilgili metinlerinden oluşan fotoğraf sergisini de gezen Pamuk, okuyucuları için kitaplarını imzalamayı da ihmal etmedi.

17 / 05 / 2016