FMV Erenköy Işık Ortaokulu Destination Imagination Finalinde Dünya Sekizincisi Oldu!

FMV Erenköy Işık Ortaokulu  Destination Imagination Kulübü bu sene yine Türkiye Turnuvası'nda birinci olarak ülkemizi ve okulumuzu Amerika'da düzenlenen finallerde temsil etti.

22-26 Mayıs tarihlerinde Atlanta, Knoxville'de gerçekleşen finallere dünyanın birçok ülkesinden okul katılmıştır. Görev programına katılmış olan bir buçuk milyondan fazla genç ve yetişkinin üzerinde olumlu etkisi olan Destination Imagination turnuvaları gençler için  hayal gücünden yeniliğe, yaratıcı süreci keşfetme ve kullanma fırsatları yaratmayı amaçlayan bir organizasyondur.  Dünyada otuzdan fazla ülkeden yüz bin,  Türkiye'de yaklaşık iki bin genç, en büyük yaratıcı düşünme ve problem çözme festivali olarak kabul edilen Destination Imagination (Yaratıcı Problem Çözme) etkinliğine katılarak çözümlerini sergilemektedir.

Anlık görev çalışmalarının yanı sıra bilimsel kategoride turnuvaya katılan takımımız, ana görevlerine de aylar süren çalışmalarla hazırlandılar. FMV Erenköy Işık Okulları Bilimsel Kategori'de yarışmış ve steganografi ve kriptografi yöntemleriyle tasarladıkları bilimsel görevlerini drama aracılığıyla sunmuştur.

Takımımız tüm dünyadan 48 ülkenin katıldığı uluslararası finallerde kendi kategorilerinde Dünya 8.liği kazanmıştır. Tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı yürekten kutluyoruz.

29 / 05 / 2017