Jr. Roboformers Lego Robotik Takımımız Uluslararası Açık Şampiyonada Avrupa Üçüncüsü Oldu.

FMV Erenköy Işık Ortaokulu Jr. Roboformers Lego Robotik takımımız uluslararası açık şampiyonada proje sunum kategorisinde Avrupa 3.'sü oldu! "Bilim Kahramanları Buluşuyor", 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini "topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini" sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000'in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO LEAGUE (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır. Jr. Roboformers Lego Robotik takımımız 21-25 Haziran 2017 tarihleri arasında 42 ülkeden 93 takımın katılımı ile İngiltere'nin Bath şehrinde gerçekleştirilen IOC (International Open Championship) turnuvasına katıldı. Takımımız, bu turnuvada 93 takım ile robot performansı, öz değerler ve proje kategorilerinde başarılı bir şekilde yarışarak, jürilerin değerlendirmeleri sonucunda üç kategoride de kupaya aday gösterildi. Bu üç kategoriden en yüksek puanı aldığı PROJECT PRESENTATION (PROJE SUNUM) alanında Avrupa 3.'lüğü kupasını ülkemize ve kurumumuza kazandırdı.

Bu başarı ile takımımız gerek okulumuzu gerekse ülkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmiştir. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

03 / 07 / 2017