FMV Özel Işık Lisesi, Eyüp Körler Kütüphanesi Sesli Kitap Kaydı Toplum Hizmeti

15 Mart 2012 tarihinde Eyüp Engelliler Merkezine yapılan gezi esnasında ziyaret edilen Eyüp Körler Kütüphanesinde alınan bilgiler doğrultusunda 'Sen de görme engellilerle bir kitap paylaş, sesin unutulmasın' kampanyası ile ilgili öğrencilerimize duyurular yapılmıştı. Bu duyurular sonucunda bu toplum hizmeti ile ilgilenen gönüllü öğrencilerimiz Yabancı Diller Bölüm Başkanı Sevgi ŞİRANLIve İnteract Kulübü danışman öğretmenlerinden Güliz ARAL'ın rehberliğinde 17 Mayıs Perşembe günü Körler Kütüphanesine kitap okuma deneme kaydı yapmak üzere gittiler. Gönüllü öğrencilerimiz verilen deneme metinlerini yarım saat süreyle okuma kabinlerinde seslendirdiler ve kayıt altına aldılar. Deneme kaydı başarılı bulunan öğrencilerimiz belirlenen tarihlerde tekrar kütüphaneyi ziyaret ederek görme engelli öğrencilerin gereksinimi olan ders kitabı kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.

18 / 05 / 2012