FMV IŞIK İLKÖĞRETIM OKULLARI ARASI ETHICAL DILEMMAS CHALLENGE ETKİNLİĞİ

29 Mayıs 2012 tarihinde FMV Işık İlköğretim Okulu'nun Türkiye'de ilk defa ilköğretim okulları bünyesinde İngilizce olarak düzenlediği Ethical Dilemmas Challenge etkinliğinde FMV Işık İlköğretim Okulu, FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulu, FMV Erenköy Işık İlköğretim Okulu 6 ve 7. Sınıf öğrencileri etik olarak sorunlu senaryoları ele alarak çözümler üretmeye çalıştılar. Yarışmacı takımların okullar arası karma öğrenci guruplarından oluştuğu etkinlikte öğrenciler bir yandan kendi hayatları ile ilintili etik sorunları tartışırken, bir yandan da kendileri ile aynı düzeylerde okuyan diğer Işık ilköğretim okulları öğrencileriyle birlikte takım halinde çalışma fırsatı yakaladılar ve yeni dostluklar kurdular.

Etik olarak sorunlu üç ayrı senaryonun çözümlendiği yarışmada FMV Işık İlköğretim Okulu öğrencileri Boran Engin, Ali Yılmaz, FMV Ayazağa Işık İlköğretim Okulu öğrencileri Bora Suda, Oktay Çomu, FMV Erenköy Işık İlköğretim Okulu öğrencileri İrem Saki ve Ece Oyman'dan oluşan takım, jüri üyeleri tarafından birinciliğe layık görüldü.

30 / 05 / 2012