"Spectrum Of Education 2"

"Spectrum Of Education 2" 15 ülkeden 50'ye yakın konuğumuzu 24 Nisan 2013 Çarşamba günü okulumuzda karşıladık.

"Spectrum Of Education 2" 25 Nisan 2013 programında öğrencilerimiz, gelen konuk ülkelerin tanıtımını yapan sunumları gerçekleştirdiler. Tanıtım sunumlarının ardından Jamua MURTHI, Anna Maria HAAS, Elena KSENOFONTOVA, Marina LOGAN, Biljana BANJAC, Jonny Viana BORGES, sunumlarını gerçekleştirdiler.

"Spectrum Of Education 2" 26 Nisan 2013 programında yabancı misafirlerimize İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini tanıtan bir gezi düzenlendi.

"Spectrum Of Education 2" 27 Nisan 2013 programında sempozyum sunumları, kayıt ve Okul Müdürümüz Sayın Ömer ORHAN'ın konuşmasıyla başladı.

Türk Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nükhet ONAT konuşmasını yaptı.

"Spectrum Of Education 2" 26 Nisan 2013 programında hat (Levent Karaduman), minyatür (Nilgün Gencer ), kaatı (Durdane Ünver ), Ebru (Ömer Faruk Dere) sanatlarını yabancı misafirlerimize tanıtmak amacıyla atölye çalışmaları yapılmıştır.

Abdullah Burak KEDERSİZ, "Coğrafyada Yeni Bir Bakış Açısı: Coğrafi Bilgi Sistemleri" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ "Türkiye'de Müfredat Reformu ve Coğrafya Eğitimi: Teori ve Uygulama Arasındaki Boşluk" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Oya AYMAN, "Gezegenin Korunması Bilincinin Yaygınlaştırılmasında Medyanın Sorumluluğu - National Geographic Bu Konuda Ne Yapıyor?" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Vedat ATASOY "Belgesel" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. David LAMBERT, "İngiltere'de Okul Coğrafyasının Kısa Tarihçisi, Coğrafya ve Eğitim Arasındaki İlişki" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Martin HAIGH, "Dünya Vatandaşlığı ve Etkin Coğrafya Eğitimi" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi

Prof. Dr. Vlademir S. TIKUNOV, "Coğrafya Açısından Sürekli Gelişim Alanında Eğitim Deneyimi" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Serdar KILIÇ, "Modern Evliya Çelebi Olmak" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Bert AELTER "Yo! Hayır"dan "Aa! Evet, Sınıfımda Başka Yabancı Bir Öğrenci Daha!" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Erika GALAMBOSNE "Coğrafya İçin Tehlike" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Fatih TÜRKMENOĞLU, "Gezen Ne Bulu?" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Mary BIDDULPH "Boşluğa Dikkat: Gençlerin Coğrafyaları, Okul Coğrafyası ve Gençlerle Okul Arasındaki Boşluğun Doldurulması" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Mehpare SÖZENER "Peru'dan Tahiti'ye Kültürel Farklılıklar" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Ömer MADRA, "Küresel Isınmanın Etkileri" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Prf. Dr. Mikdat KADIOĞLU "İklim Risk Yönetimi" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Kemal AKALIN, "6 Şapka ile Düşünelim" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Güven İSLAMOĞLU, "Yeşil Doğa" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Effah Nana YAW, "Çevresel Tehlike, Kültürün Rolü" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif GEZER, "Sınav İçin Değil, Hayat için Coğrafya" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Nallini BHALLA, "Yeşil Öncüler – Küçük Adımlarla Devrim" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Nasuh MAHRUKİ, "Coğrafyanın Kültürler ve Uluslar Arasındaki Etkisi" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Prf. Dr. Christina MEYER "Almanya'da Coğrafya Eğitimi ve Öğretimi – Kültürel Anlayış ve Farklılıklar" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Óttar ÓLAFSSON & Hildur JONDOTTIR "Buz ve Ateş Konuşmacıları" başlıklı sunumu gerçekleştirdiler.

Glauber COSTA "Coğrafya Derslerinde Etkileşimli (İnteraktif) Yöntemler" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Nivedita SİBBAL, "Su Krizi – Nerede ve Neden? Bununla İlgili Neler Yapabiliriz?" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Alper DALKILIÇ, "4 Kıtada 4 Çöl Aşan Gezgin" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Okul Müdürümüz Sayın Ömer ORHAN, "Spectrum of Education 2" sempozyumunun kapanış konuşmasını yaptı. Ardından AFS gönüllerine teşekkür plaketlerini verdi.

"Spectrum of Education 2" sempozyumunun sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sempozyum sonunda katılımcılar kapanış yemeğinde bir araya geldi.

26 / 04 / 2013