FMV Işık Ortaokulu Öğrencileri "Almanya'nın En İyi Okulu" Anne Frank Schule'yi Ziyaret Etti

Üç yıldır FMV Işık Ortaokulu ile Almanya'nın Bargteheide şehrinde bulunan Anne Frank Schule öğretmen ve öğrencileri "School Partnership" çalışması dahilinde birbirlerinin okulunu ziyaret edip gözlemlemektedir. Aynı zamanda okul çevrelerinin de tanınmaya çalışıldığı bu programda öğrenciler eşleştirildiği öğrencinin ailesi tarafından misafir edilerek aile ve yaşam kültürünü de yerinde tecrübe etmektedir. Bu yıl dördüncüsü yürütülen ortak çalışma dahilinde FMV Işık Ortaokulu'ndan 11 öğrenci ve 2 öğretmen 15-22 Eylül 2013 tarihleri arasında Anne Frank Schule'yi ziyaret etti.

Geçmiş yıllardan farklı olarak bu sene öğrencilerimiz, 2013 yılının "Almanya'nın en iyi okulu" seçilen Anne Frank Schule'de eğitim öğretim konusunu daha yakından inceleme fırsatı yakaladı. Almanya Milli Eğitim Bakanlığı, Alman Parlamentosu ve Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenen Alman Okul Ödülü Komisyonu (Deutscher Schulpreis), dört yıllık ilkokul eğitiminin sonrası Almanya'nın üç değişik okul sistemini (Hauptschule, Realschule, Gymnasium) bünyesinde aynı sınıf ortamında barındıran, 5-13. Sınıflar arası tüm düzeylerde farklılaştırılmış eğitim modelini etkin bir şekilde uygulayan, bütün ders ve etkinliklerin gurup çalışmalarıyla yaparak yaşayarak yürütüldüğü ve "okulu terk etme" durumunun yoğun olarak yaşandığı Almanya'da son 15 yıldır bu durumun yaşanmadığı Anne Frank Schule'ye komisyon üyelerinin yerinde incelemesi sonucunda başbakan Angela Merkel tarafından 2013 yılında "Almanya'nın en iyi okulu" ödülünü vermiştir. Aynı zamanda bir UNESCO okulu olan Anne Frank Schule'de öğrenciler başarıyla diploma alma hakkını da kazanmaktadır.

Eğitim öğretim, ödevler, projeler, etkinlikler, ekoloji çalışmaları ve okul yaşantısı başlıkları altında incelemelerini yapan öğrencilerimiz FMV Işık Ortaokulu toplumuyla gözlem ve önerilerini paylaşacaktır.

Anne Frank Schule öğrenci ve öğretmenleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında, bir başka okul ortaklığı çalışmasını yürüttüğümüz İngiltere'dekiThe Marches School öğrencileriyle aynı anda okulumuzda bulunacak, okul ve aile kültürümüzü yakından tanıyacak ve aynı zamanda Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği "çocuk bayramı"nı uluslararası boyutta öğrencilerimizle birlikte kutlayacaktır.

23 / 09 / 2013