Ata'mızı Saygı ve Minnetle Anıyoruz

10 Kasımlar artık bize hem hüzün hem de umut veriyor. Bugün Ata'mızın yokluğu içimizde derin bir sızı bırakırken, bize emanet ettiği bu güzel ülkeye ve Cumhuriyetine sonuna kadar bağlı kalmamız gerektiğini bir kez daha idrak ediyoruz.

Biz, temelleri 128 yıl önce Atatürk'ün doğduğu Selanik'te atılmış ve adını Atatürk'ün koyduğu bir eğitim kurumuyuz. Ve bu değerlere sahip bir eğitim kurumu olarak görevimizin, onun fikirlerini genç kuşaklara aktarmak ve böylece hayalinin zamana karşı ölümsüzleşmesinde bir nebze de olsa sorumluluk almak olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de FMV Işık Okulları olarak, 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımların esin kaynağı haline getirdik. Atatürk'e saygının gereğinin bu olduğuna, onun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik, alnımız açık olarak çıkabileceğimize inandık.

Tüm kampüslerimizde 10 Kasım sabahı düzenlenen anma törenleri yanı sıra , buyıl da geleneğimizi sürdürüyor, Ata'mızın 75'inci ölüm yıldönümünde onu anmak üzere toplam 86 beşinci sınıf öğrencimizle Selanik'e gidiyoruz. Bu gezide bize okul yönetim kadrosu ve öğretmenlerimizle birlikte, basın mensupları da eşlik ediyor.

10 Kasım sabahı Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evde bir tören düzenleyecek ve O'nun manevi huzurunda bize emanet ettiği Türk Cumhuriyeti'ne daima sahip çıkacağımıza, bir kez daha söz vereceğiz.

Ata'mızı sevgi ve şükranla anıyoruz.

08 / 11 / 2013