Rauf Mutluay Edebiyat Ödülü Öykü ve Şiir Yarışması Sonuçlandı

Edebiyatın deneme, eleştiri, öykü gibi birçok alanında eser vermiş, aynı zamanda Türkiye'nin çeşitli okullarında ve Işık Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmış Rauf Mutluay'ın anısını yaşatarak, gençlerimizin duygu, düşünce ve gözlemlerini yazarak ifade etmesini sağlamak, Türkçenin etkili ve doğru kullanımının yerleşmesine katkıda bulunmak, gençlerin öğrenim yaşamını yaratıcılık yoluyla zenginleştirmek ve geleceğin yazarlarının yetişmesine öncülük etmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Rauf Mutluay Edebiyat Ödülü Öykü ve Şiir Yarışması" üç okulumuzun öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan öğrencilerin öykü ve şiirleri, Türk edebiyatının usta kalemlerinden Adnan BİNYAZAR, Mine SOYSAL ve Mario LEVİ'nin katılımlarıyla oluşturulan kurul tarafından 12.11.2013 tarihinde FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi'nde değerlendirildi. Öykü kategorisinde birinci olan öğrencimiz Nişantaşı Işık Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Merve Selin Ertürk; şiir kategorisinde birinci olan öğrencimiz ise Erenköy Işık Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencimiz Yalkın Kızılkan'dır.

Rauf Mutluay'ın öğrencisi ve Işık Lisesi mezunu, bu yarışmanın düzenlenmesine öncü olan Sayın İlkant SÜMERMAN, kazanan öğrencilere ödüllerini, 15.12.2013 tarihinde Kuruluş Günü töreninde takdim edecektir.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

14 / 11 / 2013