FMV Işık Okulları 9. Satranç Takım Yarışması Başlıyor

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, anaokulundan üniversiteye 1600 öğrencinin katılacağı 9. Satranç Takım Yarışması ile Türkiye'nin en kapsamlı satranç turnuvasını gerçekleştiriyor.

Bu yıl 9.'su düzenlenen, Türkiye'de yapılan en kapsamlı ve yüksek katılımlı okullar arası satranç turnuvası özelliğini taşıyanFMV Işık Okulları, Satranç Takım Yarışması, 2 Mayıs'ta FMV Işık Okulları Ayazağa Kampusu Dr. Özge SEZERMAN Spor Salonu'nda satranç tutkunu yüzlerce öğrenciyi bir araya getirecek. 4 Mayıs akşamı sona erecek. turnuvaya katılan anaokulu öğrencileri ise 3 Mayıs cumartesi günü FMV Işık Okulları 5. Satranç Şöleni' nde Bahçeşehir/Ispartakule Kampusu'nda karşı karşıya gelecek.

Satranç sporunu öğrencilere anaokulundan başlayarak sevdirmeyi amaçlayan FMV Işık Okulları, böylece onlara planlı hareket etme, strateji kurabilme, doğru ve çabuk karar verebilme, konsantre olabilme gibi temel nitelikler kazandırmayı da hedefliyor.

55 anaokulu, 112 ilkokul, 70 Ortaokul, 50 lise ve 50 üniversiteden yaklaşık 1.600 oyuncunun katıldığı turnuvada, minikler kategorisinde 55 takımdan 165, küçükler kategorisinde 112 takımdan 560, yıldızlar kategorisinde 58 takımdan 350, gençler kategorisinde ise toplam 250 oyuncu karşı karşıya gelecek. Türkiye genelindeki üniversiteler ise turnuvaya 50 takım ve 250 oyuncuyla katılacak.

29 / 04 / 2014