Ayazağa Işık İlköğretim Koromuza Dünya 3.lüğü Ödülü

Dünyanın müziğe önem verdiği bir çok ülkesinde koro yarışmaları düzenleyen Interkultur'ün Avusturya Bad-Ischl'de 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği uluslararası koro yarışmasına  Folklorik kategoride katılan FMV Ayazağa Işık ilk ve Orta okulu koromuz 3.lük ödülünü almıştır. Yaşları 9 ile 14 arasında olan,aralarına liseden 17 yaşında iki öğrencimizin yer aldığı koromuz yarışmaya katılan en küçük yaş grubuna sahipti.

Bu yarışmaya Meksika, Namibya, Litvanya, İtalya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Almanya, Avusturya ,Ukrayna ülkelerinin Müzik Okulları, Konservatuar grupları  ve profesyonel olarak Müzik ile uğraşan grupların koroları katılmakta.

Almanya'dan Ralf Eisenheiss, Norveç'ten Margrethe Ek, Litvanya'dan Romans Vanags, Avusturya'dan Fritz Hinterdorfer, Yunanistan'dan Maria-Emma Meligopoulou, ve Sirbistan'dan Aleksandar S.Vujic 'in yer aldığı Jüri üyeleri Okul Koromuzun performansını akademik eğitim veren bir okul  olarak ve öğrenci yaşlarına göre muhteşem bulduklarını dile getirmişlerdir.

Gurur verici bu başarıdan dolayı başta  öğrencilerimiz ve  aileleri olmak üzere ;  Okul Müdürümüz Sn.Faika Topal'ı, Müzik Zümre Başkanımız Sn.Serap Çaldıran Ersoy'u ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Saygılarımla,

Alp Günay