FMV Ayazağa Işık Ortaokulu ile Ernst-Barlach Gemeinschaftsschule Bosch Vakfı Değişim Programı

Bosch Vakfı Değişim Programı çerçevesinde yapılan ve FMV Ayazağa Işık Ortaokulu Almanca Öğrencileri ile Almanya-Hamburg/Wedel şehrinden Ernst-Barlach Gemeinschaftsschule arasındaki 4 aşamalı değişim programının 3. aşaması olan Türk öğrencilerin Almanya ziyareti 11-18 Mayıs arasında gerçekleştirilmiştir.

Bir haftalık değişim programı süresince öğrencilerimiz Alman Kültürünü ve Almanya'nın doğasını, Kuzey Denizin'de yer alan St.Peter-Ording şehrinde gel-git olayını gözlemlemişler ve genel vizyonlarına bir çok şey katmışlardır. Ayrıca Wedel Şehri Belediye Başkanı ile görüşmeye gidilmiş ve wedel.de sayfasında bu buluşmaya yer verilmiştir. Bölgenin yerel gazetesi olan "Wedel-Schulauer Tageblatt" gazetesi öğrencilerimiz ile röportaj yapmış ve gazetede yayınlanmıştır.

26 / 05 / 2014