FMV Ispartakule Işık Ortaokulu Cahit Arf Matematik Yarışması Başarıları

"Yeni matematik dâhilerini keşfetmeyi amaçlayan İELEV Eğitim Kurumları tarafından organize edilen Cahit Arf Matematik Yarışması 26 Aralık 2014 Cuma günü finalin ardından ilk üç projesini belirledi."

"FMV Ispartakule Işık Okulları olarak, Matematik Öğretmenimiz İncihan TUNA danışmanlığında 7B sınıfı öğrencimiz Deniz DEDEOĞLU tarafından yapılan "Asal Çarpanlara Ayırma ile Kendoku (Puzzle) Yapalım" ve Matematik Öğretmenimiz Yeliz GÜNAL danışmanlığında 6-B sınıfı öğrencimiz Ece YARCAN ve 6-C sınıfı öğrencimiz Gülce Duru SÖZ tarafından yapılan "Simetri Yardımıyla Sekizinci Dereceden Sihirli Kare" adlı iki matematik projemiz bu yıl ortaokul öğrencileri arasında 2.si düzenlenen Cahit Arf Matematik Proje Yarışmasında ilk 10'a girerek finale kalmıştır.

Projelerimiz 26 Aralık Cuma günü İELEV Özel Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz tarafından başarıyla sergilenmiş ve sunulmuş;

"Simetri Yardımıyla Sekizinci Dereceden Sihirli Kare" adlı projemiz dereceye girerek 3.'lük ödülü kazanmıştır.

Öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

29 / 12 / 2014