FMV AYAZAĞA IŞIK İLKÖĞRETİM OKUL KOROMUZUN ULUSLARARASI BAŞARISI

Dünyanın müziğe önem veren birçok ülkesinde koro yarışmaları düzenleyen Interkultur'ün İspanya-Malaga'da 11-15 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiği "Canta en Primavera 2015 Festival Coral Competition" uluslararası koro yarışmasında Öğrenci Koromuz ve Müzik Öğretmenleri Vokal Grubumuz 11 ülke ve 19 koro ile birlikte yarışmış ve her iki koromuz da 2.lik ödülü almıştır.

Yaşları 7 ile 15 arasında olan, aralarına Ayazağa Işık Lisesi'nden 17 yaşında iki öğrencimizin de yer aldığı 40 kişilik koromuz yarışmaya katılan en küçük yaş grubuna sahip koro olmuştur.

Yarışmada İspanya, İtalya, Slovenya, Amerika, Estonya, Nambiya, Polonya, Portekiz, Rusya, İsviçre ülkelerinin Müzik Okulları, Konservatuar grupları ve profesyonel olarak Müzik ile uğraşan grupların koroları yer almıştır.

Almanya'dan Ralf Eisenheiss, İspanya'dan Antonio del Pino, İsveç'den Fred Sjöberg ve Norveç'den Tove Ramlo-Ystad 'ın yer aldığı Jüri üyeleri Okul Koromuzun performansını akademik eğitim veren bir okul ve öğrenci yaşlarına göre değerlendirdiklerinde muhteşem bulduklarını dile getirmişlerdir.

Gurur verici bu başarıdan dolayı başta öğrencilerimiz, aileleri ve koroya katılan öğretmenlerimiz olmak üzere; Okul Müdürümüz Sn.Faika Topal'ı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

17 / 03 / 2015