Branş Etkinlikleri
İNGİLİZCE: Erken yaşta dil öğreniminin başarılı sonuçlar vermesi nedeniyle anaokulundan başlayarak yabancı dil öğrenimine programımızda büyük bir önem vermekteyiz. Programımızda yer alan yarım gün İngilizce etkinliği, anadili İngilizce olan yabancı öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Yabancı dil ile ilgili hedeflerimizi belirlerken öğrencilerimizin bilgi düzeyine, ilgi ve beklentilere uygun, ihtiyaca cevap verici nitelikte olmasına özen gösteriyoruz.
MÜZİK: Müzik etkinliği ile öğrencilerin müziği sevmeleri, gelişmiş müzik zevki kazanmaları ve müzikten keyif almaları amaçlanmaktadır. Bu amaçlara yönelik olarak, ritmi hissetme, ritme uygun vuruş yapabilme, sözleri melodiye, ritme uygun söyleme, ritme uygun hareket etme gibi etkinliklere yer verilir.
GÖRSEL SANATLAR: Görsel sanatlar etkinliği, çocukların doğuştan var olan yaratıcılık potansiyellerini geliştirdiği için önemlidir. Sanat eğitiminin amacı, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini görsel yollarla ifade edebilmelerine yardımcı olmak, el becerilerinin gelişmesine imkân sağlamak, sanatı seven, sanatı anlayan bireyler yetiştirmektir.
DRAMA: Drama etkinliği, öğrencilerimizin öncelikle kendilerini anlamalarına ve tanımalarına daha sonra iletişim becerilerini, hayal güçlerini ve kendilerinde var olan yaratıcılıkları geliştirmelerine olanak sağlanmaktadır.
ORYANTİRİNG: Oryantiring harita ile yön bulma sporudur. Öğrenciler oryantiring haritasındaki sembolleri öğrendikten sonra belirlenen hedeflere (beden ve zihnin uyumuyla) haritayı takip ederek ulaşırlar. Sürekli yön değişimleri, hedefleri bulduklarında aldıkları geri bildirimler, harita okuma ve uzamsal algı gelişimi açısından iyi birer tecrübe sunar. Rotalar arasında yaptıkları seçimlerle karar verme yeteneklerine katkıda bulunur. Hatalar anında düzeltilebilir ve öğrenme bu şekilde pekiştirilebilir.
HAREKET VE DANS: Hareket ve Dans etkinliğinde öğrencilerin hareketlerle kendilerini ifade etmelerini, estetik algılarını geliştirmelerini, vücut koordinasyonlarını arttırarak grup içinde uyumlu hareket etmelerini sağlamaktır.
YÜZME: Yüzme etkinliği, çocukların büyüme ve gelişimi üzerindeki olumlu etkileri olduğu düşünülerek programımızda yer verdiğimiz bir etkinliktir. Yüzme etkinliği, okulumuzun içinde bulunan kapalı yarı olimpik yüzme havuzunda yapılmaktadır.
ROBOTİK KODLAMA (5-6 Yaş): "Eğlenirken Öğrenme" ilkesine göre hazırlanan oyun destekli Robotik Kodlama etkinliği ile öğrenciler kendi hayal ettikleri robot figürlerini tasarlarken, elektronik dünyasının dili "kodlama yapmayı" öğrenmektedirler.
SATRANÇ (5-6 Yaş): Satranç birçok alanda çocukların yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olan, öğretirken eğlendiren bir akıl oyunudur. Bu bağlamda çocukların dikkat sürelerini ve zihin gelişimlerini destekleyerek, onlara satranç kültürünü tanıtmak ve sevdirmek amaçlanmaktadır.
MONTESSORİ: Montessori yöntemi ile öğrencilerin gelişimindeki duyarlı dönemler göz önünde bulundurularak hazırlanmış çevrede gerçekleştirilen bireysel eğitim sayesinde öğrencinin kendi eğitimini yönlendirmesi ve eğitim yaşantısında söz sahibi olması sağlanır.