Işık Kitap Kulübü
Sevgili Işık Kitap Kulübü Üyeleri,
Işık Kitap Kulübü olarak benden son okuduğum kitaplar hakkında bir yazı istemişsiniz, ilginize teşekkür ediyorum.
Kitap okumanın, okuduklarımızı anlamanın ve anlamlandırmanın hayatımızda önemli bir yeri olduğunu ve zaman ayırmamızın gerekli olduğunu biliyorum.
Şahsen daha fazla kitap okumanın daima önceliğim olmasını isterdim. Gerçekten yoğun hayat şartlarında zaman sınırı olabiliyor, hele hele benim gibi hem sporculuk hem spor yöneticiliği hem bankacılık hem avukatlık ve de Vakıf yöneticiliği gibi ciddi sorumluluklar dâhilinde bazen yeteri kadar zaman ayrılamıyor. Bu noktada hemen bir öz eleştiri yaptığımda istendiğinde yolda, bir kahve molasında ya da bir uygun bir zaman aralığında kitap okumayı “alışkanlık” hâline getirmek kişiye inanılmaz özellikler kazandırabilir, kişilik gelişimine katkı sağlayabilir düşüncesindeyim.
Önce son olarak bitirdiğim Viktor E. Frank’ın yazdığı “İnsanın Anlam Arayışı” kitabından bahsedeyim, gerçekten çok anlamlı geldi bana. Şöyle ki kişinin en zor şartlarda hatta ölüm ile yaşam arasındaki ince çizgiyi algıladığı ve her an somut olarak en kötüye şahit olduğu çok zor bir süreçte ve daha da önemlisi süreci bir psikiyatr gözüyle irdelemesi, olaylar üzerine kendi ve kampta kalanlar için yaptığı tahliller, insanlar için özel tespitleri ve neticede bunları bir bilim adamı olarak bütünsel olarak değerlendirmesi bana çok önemli geldi. Gerçekten zaman zaman dönüp okunması, okuyucunun zor anlardaki kendi duygu ve davranışları ile karşılaştırması gereken bir kitap; tavsiye ederim.
Hâlen okuduğum ve hatta “okumaya çalıştığım”, sık sık geri dönerek belli yerleri tekrar anlamaya çalıştığım, üzerinde çizdiğim, notlar yazdığım bir kitap. “Felsefe Aracılığı ile Düşünme”, yazarı Chris Horner-Emrys Westacott. Esasen ben ders kitaplarım dâhil kitaplarımı hiç çizmem, sanki el değmemiş gibi saklamaya çalışırım ancak bu kitap başka diye düşünüyorum. Kitaplara karşı bu titizliğim karşısında, okul yıllarımda babam “Sen hiç ders çalışmıyorsun galiba, kitapların okunmamış gibi pırıl pırıl!” diye şaka yapardı.
Bu tür kitapları sizlere de tavsiye etmemin sebebini kendimi örnekleyerek anlatmak isterim. Yaşım, mevcut birikimlerim, birçok kişinin maddi manevi dünyasına dokunduğum yöneticilik sürecimde hatta karar alma yetkilerine sahip olduğum bu günde, okuduğum bu tür kitapların faydalarını görüyorum. Karar alırken, önce ne yapmak istediğimi değerlendiriyorum, takiben karşımdaki kişilerin sosyolojik durumlarını ve yetkinliklerini gözlüyorum. İşte bu çerçevede aldığım kararların yerinde ve değerli olmasına çalışıyorum. Esasen bunun ciddi bir sorumluluk olduğunu zira kişilere yönelik özensiz bir davranışın önce muhatabını negatif etkileyebileceğini, takiben onun bu yükü ailesine ve çevresine taşıyabileceğini, atılan her taşın esasen büyük daireler hâlinde olumlu ya da olumsuz olarak büyüyebileceğini işte bu kitaplar sayesinde daha da iyi anlıyorum.
Sonuç olarak,
Sizlerin bu kulüpte görev almanız ve bu sorumluluğu taşıyarak kitap sevgi ve alışkanlığını yayma gayretiniz beni heyecanlandırıyor, sizlere her zaman şahsen ve FMV olarak destek olacağımızı bilmenizi istiyor, sevgi ve başarı dileklerimi sunuyorum.
Av. A. Akın Süel
Feyziye Mektepleri Vakfı
Yönetim Kurulu Başkanı
Üyelik için tıklayınız: https://forms.gle/7vo3VwFVWQFJj9SV6