ÇEVRECİ OKULUMUZUN ÇEVRE SÖZCÜLERİNDEN İKİ KATEGORİDE BİRİNCİLİK

Öğrencilerimiz Adalet Durutürk, Çağan Nalcı, Bade Ersoy, Lal Sezgin ve Mısra Çilingiroğlu'nun hazırladığı "Stop global warming by changing your daily life habits. Awake your conscience. Take your action. Because the world needs you." temalı video "Video Kampanya" kategorisinde, Mısra Çilingiroğlu'nun kayıt altına aldığı "if the world’s beauties are with us, let’s cherish them" temalı fotoğraf ise "Fotoğraf" kategorisinde Türkiye Çevrenin Genç Sözcüleri Yarışması'nda Türkiye Birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

1995 yılından bu yana 42 ülkede yaşları 11 ile 21 arasında olan 350.000 öğrenciden oluşan Çevrenin Genç Sözcüleri, çevre haberciliği yaparak çevre sorunlarını ve konularını araştırıp inceler, bulgu ve çözüm önerilerini haber makalesi, fotoğraf ve video haberciliği yaparak yayınlar. Çevrenin Genç Sözcüleri Programı, gençlerin çevre sorunları üzerine fikirlerini topluma aktarabilmeleri için makale, fotoğraf ya da video kaydı yoluyla çevre gazeteciliği yapmalarını hedefler.