SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ

1-MEŞE PALAMUDU EKİM ETKİNLİĞİ

Okulumuzda, Tema Avcılar Bölge Sorumlusu Songül Çağışlar ve Genç Temalıların da katılımıyla meşe palamudu dikimi etkinliği gerçekleştirildi. İlk olarak toprağın, ağacın ve sürdürülebilirliğin önemi konulu sunum izlendi. Ardından öğrencilerimiz, evde geri dönüşüm materyallerini kullanarak hazırladıkları saksılarına kendi tohumlarını ektiler.

2-BİR DİLEK SEÇ BİR ÇOCUĞA IŞIK OL PROJESİ

FMV Ispartakule Işık Anaokulu olarak gerçekleştirdiğimiz ‘Bir Dilek Seç Bir Çocuğa Işık Ol’ isimli sosyal sorumluluk projemizde bu yıl, İstanbul’un Beykoz ve Seyrantepe ilçelerinde bulunan devlet okullarındaki öğrencilerin dileklerini gerçekleştirmeyi hedefledik. Öğrencilerimizin ve velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında alınan hediyeler 31 Aralık günü dilek sahiplerine ulaştı.

3-MAMA KAMPANYASI

Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında 30 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında anaokulu olarak düzenlediğimiz ‘Mama Kampanyası’na tüm öğrencilerimiz severek ve isteyerek dâhil oldular. Topladığımız mamaların teslimini gerçekleştirmek ve hayvanların yaşam alanlarını görmek için Beylikdüzü Hayvan Barınağı’na gezi düzenledik.

KESTANA ETKİNLİĞİ

Öğrencilerimizle birlikte açık hava etkinliklerinde,  yaklaşan yeni yıl için korumuzda bulunan bir çam ağacını süsledik.  İçinde bulunduğumuz kış mevsimi hakkında sohbet ederek, kış yiyeceklerinden olan kestaneyi tanıdık. Kestane ağacını ve çiçeklerini fotoğraflardan inceledik. At kestanesi ve yenebilen kestaneyi tanıdık ve karşılaştırdık. Kestanenin dikenli dış kabuğuna dokunduk. Neden dikenli olduğu hakkında fikir yürüttük. Dikenli kabuğun içine kaç kestane sığabileceğini tahmin ettik. Ardından kamp ateşi yakarak kestanelerimizi pişirdik. Müzik öğretmenimiz de bizlere ukulesiyle eşlik etti ve birlikte şarkılar söyleyerek kışa merhaba dedik.

YAZAR DAVETİ

Kim Olduğumuz teması ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında okulumuza çocuk kitapları yazarı Sayın Defne Ongun Müminoğlu’nu davet ettik. Kendisi bize geçmişten bugüne Defne’yi ve yazarlığa başlama serüvenini anlattı. Görme engelli çocuklar için Braille alfabesi ile yazılmış kitaplarını inceleme fırsatı bulduk. Sunumunun ardından okul kütüphanemizde kendi kitaplarını imzalayarak sınıflarımıza hediye etti.