11. Eğitimde Edebiyat Semineri / 10 Mart 2018
Çocuk ve gençlik edebiyatının önemli yayınevlerinden Günışığı Kitaplığı'nın düzenlediği 11. Eğitimde Edebiyat Semineri, 10 Mart 2018 Cumartesi günü yoğun bir katılımla kampüsümüz ev sahipliğinde gerçekleşti. 40'a yakın ilden, 500'den fazla öğretmen, eğitim yöneticisi, kütüphane uzmanı ve akademisyen katıldı. Seminerin açılış konuşmaları Feyziye Mektepleri Vakfı CEO'su Sayın Koray TULGAR ve Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Sayın Mine SOYSAL tarafından yapıldı. Seminerde Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Direktörü, eğitim uzmanı ve analisti Batuhan Aydagül, "Yaşam İçin Eğitim: Niçin ve Nasıl?", Çocuk ve gençlik edebiyatının çok sevilen, ödüllü yazarlarından Gülsevin Kıral, "Edebiyatın Umut Sokakları" başlıklı konuşmaları ile yer alırken, iletişim ve sosyal medya konularında dünyanın önde gelen uzmanlarından, Next Academy Başkanı Levent Erden, seminerin kapanış konuşmasında, geleceğin dijital dünyasının kapılarını eğitimciler için araladı.
"Özgür Çocuk Edebiyatı Mümkün mü?" başlıklı oturumda ise Çocuk ve gençlik edebiyatına uzun yıllardır emek veren yazar, yayıncı Mine Soysal; uzman klinik psikolog, pedagog İnci Vural ve blogcuanne.com adlı blog sayfasıyla tanınan veli, yazar Elif Doğan, son dönemde sıklıkla gündeme gelen "çocuk kitaplarında denetim" meselesini farklı açılardan ele aldı.
2015 Yunus Nadi Öykü Ödülü sahibi, çağdaş edebiyatımızın dikkati çeken ismi Gaye Boralıoğlu, büyük küçük her yaştan insanın yaşamında edebiyatı deneyimleme ihtiyacına ve önceliğine ilişkin gözlemlerini paylaştı.
Seminerin "Yaratıcı Okuma Uygulamaları" bölümünde, Mudanya, Sarıyer, Kartal ve Nişantaşı'ndan öğretmenler, öğrencileriyle yaptıkları yaratıcı okuma uygulamalarını meslektaşlarına sundu. Kitap seçiminden uygulama adımlarına dek öğrencileri edebiyatla buluşturan, nitelikli, pratik yöntemleri ve kazanımları aktararak yeni ve etkili yollar örneklediler. Okulumuz Edebiyat Öğretmenlerinden Erman Karadan , 9. sınıf öğrencilerimizle, disiplinlerler arası ve okulumuz kütüphanesiyle ortaklaşa gerçekleştirdikleri, Mine Soysal tarafından yazılan Uzakta ve İstanbul Masalı adlı kitapların yaratıcı okuma uygulamasını "Uzakta Bir İstanbul Masalı" başlığı ile katılımcılarla paylaştı. Keyifli bir günün ardından katılımcılar "Benim İçin Kitap " hatıra köşesinin önünde fotoğraf çektirdiler.