“TOPLUMSAL TARİHE KADINLARIN YAŞAMLARINDAN BAKMAK“ KONULU ÖĞRENCİ ATÖLYESİ
Tarih Vakfı’nın “Gençler Tarih Yazıyor” projesi kapsamında düzenlediği "Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamından Bakmak" konulu ikinci öğrenci atölyesi 16 Şubat Pazar günü okulumuzda gerçekleşti.
“Gençler Tarih Yazıyor: Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak” adlı projenin ikinci öğrenci atölyesi Muvaffak Benderli Konferans Salonu’nda okul müdürümüzün konuşması ile başladı. Konuşmanın ardından ortaokul ve lise öğrencileri, kendileri için hazırlanmış olan atölye alanlarına geçtiler. Öğrencilerimiz bu atölyede grup temsilcisi başkanlığında sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrenciler, okudukları kitaplardan yola çıkarak yazarın kişilik özelliklerine, kadın yazar olarak yaşadığı dönemdeki zorluklara değindiler. O dönemin toplumsal yapısına ait dikkat çekici paylaşımlarda bulundular.
Öğleden sonra ikinci atölye çalışması Altınbaş Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuba Demirci Yılmaz’ın "Tarih Yazımının Cinsiyeti: Kadınsız Tarihten Kadın Tarihine” başlıklı konuşması ile başladı. Ardından öğrenciler “Sözlü Tarih I” ve “Sözlü Tarih II” başlıklı atölyelerin gerçekleştirileceği atölye alanlarına geçtiler. “Sözlü Tarih-I” başlıklı atölyede “Sözlü tarih nedir, sözlü tarih nasıl yapılır?” adlı ayrıntılı bir sunum yaptılar. “Sözlü Tarih-II” başlıklı atölyede sözlü tarih görüşmesi için soru yazımı gerçekleştirdiler ve ardından her grup hangi konuyu çalışacağını nedenleriyle birlikte diğer gruplara anlatarak atölye çalışmasını sonlandırdılar.