Kulüpler
2023-2024 KULÜP TANITIM KİTAPÇIĞIKULÜBÜN AMACI: Öğretim yılı içinde düzenlenecek olan tören ve gösterilerde günün anlam ve amacına uygun sahne gösterileri hazırlamak ve sahnelemektir.
Kulüp bu amaç doğrultusunda öğrencilere, topluluk karşısında konuşma ve kendini ifade etme becerisi kazandırmayı hedefler. Öğrencilerin topluluğa hitap etme, kendine güvenme, sesi doğru kullanma alanlarında kendilerini geliştirmelerine destek olur.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANDIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
Düşünceleri özgürce savunabilmeyi, bilgi ve deneyimleri karşıdakine aktarabilmeyi sağlayan münazara, sadece bilgi toplamak ve bunları aktarmaktan ibaret değildir. Öğrencilerin sahip olunan bilgileri doğru ve yerinde kullanmalarını, sebep-sonuç ilişkisi kurabilmelerini, eleştirel düşünme alışkanlığını kazanabilmelerini ve eleştiriye açık olmalarını, her iddianın görünmeyen yönlerini de irdeleyebilmelerini, belki de en önemlisi sabırlı ve saygılı olmalarını sağlamak kulübümüzün temel amacını oluşturmaktadır. Öğrencilerin fikirleri savunma becerisini geliştirmek, kendilerini en zor konularda bile ifade edebilmelerini sağlamak ve özgüveni yüksek, çağdaş, kendini toplum önünde doğru şekilde ifade edebilen, geleceğin lideri olabilecek ve liderleri yaratabilecek öğrenciler yetiştirmek için kulübümüz çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bunun yanı sıra öğrencilerin kişisel birikim ve deneyimlerini doğru ifadeler, düzgün sözcük ve cümle kullanımları ile pekiştirmeye çalışmak da hedeflerimiz arasında yer almaktadır.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
ESU Türkiye ile çalışarak dünya çapında elliyi aşkın ülkede bir gelenek halini almış ve her yıl düzenlenen International Public Speaking Competition (IPSC), International Public Speaking Competion Türkiye elemeleri ve öncesinde bu yarışmaya yönelik yurt dışından gelen uzman eğitmenlerce verilen eğitimlere katılım sağlanacaktır. Yarışmanın galipleri Mayıs ayında Londra'da gerçekleşecek olan ESU Uluslararası Topluluk Önünde Konuşma Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek ve tüm masrafları ESU ve de ESU Türkiye'ye ait olmak üzere Londra'nın en seçkin otellerinde ağırlanıp kenti tanıma fırsatı bulacaklardır.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANDIĞI FAALİYETLER
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPACAĞI / YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMETİ FAALİYETİ / FAALİYETLERİ:
Kulübün ana amacı kültürler arası diyaloğu zenginleştirip derinleştirmek ve bu sayede hem bireylerin hem de toplumların birbirine anlayışla yaklaştığı bir dünya yaratmaktır. Bu amaçla katılacağı ulusal ve uluslararası yarışmalarda küresel konular üzerine tartışarak çözüm önerileri getirilecektir.
KULÜBÜN AMACI:
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANDIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPACAĞI/YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMETİ FAALİYETİ/FAALİYETLERİ:
• Kardeş okulumuza kitap yardımında bulunmak.
GEZİ-YORUM KULÜBÜ
Kulübün Amaçları:
Kulübün Eğitim Yılı İçinde Yapacağı Faaliyetler:
Toplum Hizmeti Faaliyetleri:
Beylikdüzü Hayvan Barınağındaki ‘Bir Patiye de Sen Dokun Projesi’ kapsamında hayvanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için yardımda bulunmak
Politika ve Diplomasi Kulübü (MUN)
Kulübün Amaçları:
Kulübün eğitim yılı içinde yapacağı faaliyetler:
Ayrıca kulübümüz uluslararası IMUN konferansının ev sahipliğini yapmaktadır.
Toplum Hizmeti Faaliyetleri:
Kulübümüz her sene sosyal sorumluluk projesi olarak “Red Nose Friday” adı altında bir etkinlik düzenler ve bu etkinlikten elde edilen tüm geliri TEMA Vakfı’na bağışlar.
KULÜBÜN AMACI:
Fitness sağlıklı olmak, formda olmak anlamlarını içerir. Günlük hayatta daha çok zindelik ve fiziksel uygunluk için yapılan egzersizlerin bütünü için kullanılır. Kulübün amacı öğrencileri sağlıklı yaşam için gerekli olan fiziksel uygunluk düzeyine ulaşmasını sağlamaktır.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
Girişimcilik ruhunu aşılamak ve yeni bir vizyon kazandırma fikrinden ortaya çıkan kulübümüz öğrencilerimize inovasyon, girişimcilik, şirket, yönetim, pazarlama, satış, kar/zarar gibi kavramları öğretmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz kulübün inovasyon özelliğiyle yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi 21. yy becerilerini, girişimcilik özelliğiyle ise özgüvenlerini geliştirirken; aynı zamanda bir kariyer deneyimi edinmiş olacaklardır.
Bu sebeplerle sizlerin lise yıllarında girişimciliği öğrenmenizi,birer girişim oluşturmanızı,riskleri yönetmeyi öğrenmenizi,finansal analizler yapmanızı,başarılı bir girişimin ilk adımlarını lise sıralarında atarak geleceğe daha güvenle ve fark yaratan projeler ile hazırlanmanızı çok isteriz
Kulübümüz bu yıl yeni açılan pre incubation center ile birlikte çalışmalarını yürütecektir.
PRE-INCUBATION CENTER’I KİMLER KULLANABİLİR?
Öğrencilerimizin Pre-Incubation Center’ı kullanabilmesi için proje fikrine sahip olması gerekmektedir.
*En az 3 kişi,en fazla 7 kişiden oluşan bir ekip kurulmalıdır.
*Projeler ile ilişkili ön bildirim formunu doldurup inovasyon ve girişimcilik kulübü öğretmenine bilgi vermeli ve her ay 1 defa kurulacak öğretmen komisyonundan onay alınmalıdır.
*Proje fikri onaylanan ekipler Pre-Incubation Center’ı kullanabilir.
*Proje fikirlerini geliştirmek isteyen öğrenciler 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Liselerarası Girişimcilik Yarışması’nda 1. Ve 3. olmuş ekiplerimizden mentorluk alabilir.KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
*Yıl içinde düzenli olarak öğrencilere eğitimler verilecektir.
*CEO buluşmaları düzenlenecektir.
*Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen inovasyon ve girişimcilik yarışmalarına katılım gerçekleştirilecektir.
*Melek yatırımcılara proje sunumu yapılacaktır.
KULÜBÜN AMACI:
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPACAĞI / YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMETİ FAALİYETİ / FAALİYETLERİ:
Dergi ve gazetemize almayı düşündüğümüz sponsorluklarla kardeş okulumuza kitap yardımında bulunmak.
KULÜBÜN AMACI:
Basketbol, ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde, Elle oynanan, 5’erli takımlar halinde ve topu yüksekteki sepet biçimi bir ağa sokmak hedefini güden bir oyundur.
Basketbol Kulübünün amacı, öğrencilerin fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak , hayata hazırlamak , özgüvenlerinin geliştirilmesi , spor disiplini , takım ruhu , paylaşma , sosyal olabilme , yenme ve yenilme duygularına alışmalarını sağlamaktır. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz sporun sağlık için önemini kavrarken, basketbol ile ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları edinmektedirler. Bunun yanında takım ruhu, isteklendirme, hedef belirleme, doğru iletişim, baskı altında karar verme ve arkadaşlarını harekete geçirme gibi lider davranışları geliştirmeye çalışmaktadırlar.
Sorumlu Öğretmen: Bentürk DEMİR
KULÜBÜN AMACI:
Pedagojik açıdan bireyin kişilik gelişimini hedefleyen Jeux Dramatiques, hem rol oynamanın hem de rolü, dili ve metni öğrenmeksizin oynanan tiyatro oyununun bir biçimidir.Jeux Dramatiques alanında içsel deneyimlerin eğlence ve yapabilme baskısı olmadan olduğu gibi (kendiliğinden) ifade edilmesi söz konusudur. Herkes kendi fikirlerini takip ederek kendi hazzı için oynar; deneyimlemek istediği rolünü kendisi seçer ve aksesuarlar eşliğinde kurgu dünyasının içine dalar. Katılımcıların bu süreci deneyimleyecekler ve alanlarında nasıl kullanabileceklerini birlikte bulacaklardır.
İÇERİK:
KULÜBÜN AMACI:
Öğrencilerin araştıran ve sorgulayan, yaratıcı, akademik dürüstlük ilkeleri doğrultusunda toplumsal konulara duyarlı, özgüven sahibi, takım halinde çalışabilen, çözüm odaklı, üreten, farklı tasarımlar yapabilen gençler olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu amaçla okulumuz çapında hobi amaçlı projelere destek verilmekte ayrıca öğrenciler ders dışı eğitim, seminer ve teknik gezilerle bilgilendirilmektedir.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ FAALİYETLER:
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPACAĞI/YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMETİ FAALİYETİ/FAALİYETLERİ:
• TEMA Vakfı fidan bağışı ya da okul/kulüp adına hatıra ormanı
KULÜBÜN AMACI:
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ FAALİYETLER:
KULÜBÜN KATILMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ YARIŞMALAR:
İl ve ilçe bazında kurumlar tarafından düzenlenen zeka ve akıl oyunları yarışma ve turnuvalarına katılım sağlanacaktır.
KULÜBÜN AMACI:
Hikâye eştirerek anlatılan bir konunun akılda aha uzun süre kaldığı günümüzde bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Eğitimde birçok kurum hikâyeleştirmeye giderek derslerin işlenmesine daha fazla önem vermektedir.
Hikâye anlatıcılığına giriş niteliğindeki bu eğitimde, katılımcılar hikâyelerin iskeletini, etini tanır; sözle ve bedenle yaratılan imaj dünyasını nasıl anlatacaklarını deneyimler; kendi hikâyelerini yazar ve anlatırlar.
İÇERİK:
KULÜBÜN AMACI:
Robotik ve Yapay Zeka kulübünün amacı, mühendislik bilimini bilhassa teknolojik gelişmeleri ve robot bilimini kulüp öğrencilerine tanıtmak, sevdirmek ve bu görüşten yola çıkarak, bilim ve teknolojinin gerisinde kalmayan aksine günümüzün teknolojik imkanlarını daha da ileri taşıyacak yetkin bireyler yetiştirmektir.
Robotik ve Yapay Zeka kulübümüzde etkin görev almak isteyen arkadaşlar, kendilerini hem robotik hem de yöneticilik alanlarında geliştirebilecekleri bir ortam bulabilirler. Kulübümüzün üyeleri, ülke çapındaki çeşitli projelere ve yarışmalara katılmaktadırlar; bu sayede kendileri adına bir takım çalışmasına katılmak ve proje yürütmek konusunda tecrübe edinmiş olmakla beraber kulübümüzün ve okulumuzun adını da birçok platformda temsil etmektedirler.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANDIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜ KATILMAYI PLANDIĞI YARIŞMALAR:
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMET FAALİYETİ:
Tüm okul ile ortak gerçekleştirilen Sosyal Ortak Sorumluluk projelerinde gönüllü olarak görev alınacak. Kardeş okulumuzda robotik ve kodlama eğitimi verilecektir.
Kulüp çalışmalarında Japon Kâğıt Tiyatrosu “Kamishibai “ tanıtılacak ve eğitmen tarafından önceden seçilmiş bir metin anlatımına yer verilecektir. Kamishibai’de metin anlatma tekniği üzerine çalışılacak ve birlikte hazırlanan örnek bir metin katılımcılar tarafından anlatılacaktır. Atölyenin son kısmında kazanımlara uygun olarak seçilen metinler, kamishibai ile anlatım için hazırlanıp sunulacaktır.
İÇERİK:
KULÜBÜN AMACI:
Kamp hayatını öğrenmek isteyen diğer öğrencilerimizin bu yolculukları gerçekleştirmeden önce Kamp hayatının koşullarını, harita ve pusula okuma, doğada yön bulma ve temel yaşam becerileri edinmek gibi konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
Öğrencilerimize Öncelikle Trekking, çadır kurma, harita okuma ve pusula kullanma ve doğada yaşam becerileri ile ilgili temel bilgiler verildikten sonra onları ileride yapacakları macera ve keşif yolculuğu için gerekli olan kamp ortamına alışmalarını sağlamak.
TOPLULUĞUN AMACI:
Genç Eleştirmenler Topluluğu, kitap okumaktan ve genel olarak edebiyattan zevk alan herkesin bir araya geldiği bir topluluktur. Yazılı kültürün her alanıyla ilgilenir. Düşüncelerin üretildiği, paylaşıldığı sıcak bir ortam yaratmayı hedefleyen bu topluluk, katılımcılarının ufuklarını genişletmek ve öğrencilerle edebiyat arasında güzel bir iletişim kurmak ve kitaplarla ilgili merak uyandırmak için pek çok öğrencinin yapacağı eleştiri oturumlarına, öğretmenlerin de bu söyleşilere katılabileceği hatta "Hayata Dokunan Kitaplar" başlığıyla birçok söyleşi etkinliğine ‘‘SATIR ARALARINA IŞIK TUT’’ etkinliği kapsamında ayda bir defa olmak üzere ev sahipliği yapacak.
Niteliksel olarak gelişmeyi ve ilerlemeyi hedefleyen topluluğumuz her yıl kitap eleştiri günlerini gerçekleştirerek yoluna devam etmeyi sürdürecek.
Öğrencilerin kitaplarda yer alan unsurları, imgeleri kavrayabilmelerini, sebep-sonuç ilişkisi kurabilmelerini, eleştirel düşünme alışkanlığını kazanabilmelerini ve eleştiriye açık olmalarını, her iddianın görünmeyen yönlerini de irdeleyebilmelerini, belki de en önemlisi sabırlı ve saygılı olmalarını sağlamak topluluğumuzun temel amacını oluşturmaktadır. Öğrencilerin bir kitapla ilgili düşüncelerini ifade edebilmelerini sağlamak, kitap eleştirisi yapabilmelerini sağlamak ve özgüveni yüksek öğrenciler yetiştirmek için topluluğumuz çeşitli çalışmalar yürütecektir. Bunun yanı sıra öğrencilerin kişisel birikim ve deneyimlerini doğru ifadeler, düzgün sözcük ve cümle kullanımları ile pekiştirmeye çalışmak da hedeflerimiz arasında yer almaktadır.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
TOPLULUĞUN AMACI:
Yazının ruhu çözümlenmeye başladığından beri hemen hemen tüm yazarlara “Niçin ve nasıl yazıyorsunuz?” sorusu yöneltilmiştir. Her yazar bu soruya kendince bir cevap verir. Çoğunlukla da sınırlı olan bu cevaplar farklı farklıdır. Onlar sosyolojik, psikolojik, politik yaklaşımlarla kendilerini açıklamaya çalışmışlardır. Kısacası, yazarlar, bu dünyada nasıl yaşadıklarını dilin olanaklarını kullanarak duyumsatırlar.
Yazmak, sadece, edebî bir metin oluşturma amacıyla yazarların üstlendiği bir iş değildir. Yazı; tarih boyunca, her devirde yaşayan her insanın kendini ifade etmek ve geleceğe kendinden bir iz bırakmak amacıyla kullandığı en gelişmiş iletişim araçlarından biridir. Kullanıldığı dilin olanaklarıyla geçmişten geleceğe doğru yol alan büyülü bir zaman makinesine benzer. Her insan bu dünyadaki eşsiz varlığının bir kanıtını bırakmak ister yine bu dünyada. Bu nedenle her insan için yazı bir araç, yazma arzusu da kaçınılmazdır.
Yazma eyleminin bu kadar değerli ve gerekli olduğu dünyamızda, kendisini doğru ve etkili ifade edebilen bireyler yetiştirmek de bir o kadar gereklidir. Sürekli değişen eğitim modelleri içerisinde etkili ve planlı bir yazma eğitimi geliştirileme amacındayız. Türk Dili ve Edebiyatı dersleri kapsamında, uyguladığımız farklı etkinlikler bulunmaktadır. Dinleyen, dinlediğini anlayabilen, anladığını yorumlayan ve yorumladıklarını yazabilen bireyler yetiştirmek temel hedeflerimiz. Birbirine bağlı ve birbirini tamamlayan bu yetilere ulaşmak da yine birbirini destekleyen eğitim modellerinin etkin öğretimiyle mümkün olabilmektedir. Bu nedenle “iyi yazan” bireyler yetiştirmek bir süreç işidir. Bu süreci de farklı uygulamalarla daha etkili kılmak mümkündür. Bu amaçlarla oluşturduğumuz “Yaratıcı Yazar Topluluğu”na hepinizi satırlarınızla, dizelerinizle bekliyoruz.
KULÜBÜN AMACI:
Sempre Arte Müzik Kulübü yıl boyu yapacağımız çalışmalarla öncelikli olarak lise biriminde kalıcı bir müzik grubu kültürünü inşa etmek, öğrencilerin müzikal uğraşlarını doğru sanatsal bilgiyle yönlendirip birlikte çalışma ve üretme eğilimlerini geliştirerek, müziğin enerjisiyle, öğrencilerin enerjisini doğru noktalarda birleştirerek enstrümanlarında başarılı ve yetkin bireyler yetişmesine katkı sağlamak.
Sempre Arte Müzik Kulübü saatlerimizde, öğrenciler yetenek ve istekleri doğrultusunda enstrüman bölümlerine seçilerek solfej ve şan çalışmalarıyla kendilerini geliştirip okul içerisinde yapılan etkinlik ve gösterilere hazırlanırlar.
Kulüp etkinlikleri öğrencilerin eğlenerek sanata dâhil olmalarını, grup ve bireysel olarak yapılan müzik çalışmalarında; paylaşımcı, disiplinli ve planlı çalışma alışkanlığı kazanarak orkestra ve koro gibi toplu yapılan müzik etkinliklerinde takım halinde çalışabilmelerini hedeflemektedir.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
Eğitim ve öğretim süreci içerisinde güncel sanat konserlerini takip edip bu konserler içerisine dahil olma, müzikal etkinlikler düzenleme, liseler arası yarışmalara katılma, orkestral anlamda parçaları özgün bir biçimde yorumlama ve icra etme
KULÜBÜN AMACI:
"Daima Sanat" anlamına gelen “Sempre Arte” Resim Kulübü her ayın ilk cuması öğle teneffüsünde lise lobisinde sanatsal etkinlikler düzenlemektedir. Kulüpleri seçen tüm öğrencilere yetenekleri doğrultusunda bu etkinliklerde görev verilir. Seramik obje tasarımları, fotoğraf çektirmek amacıyla yapılan stand-up tasarımları, baskı çalışmaları, kolaj çalışmaları, tuval üzerine resim çalışmaları gibi farklı konularda çalışmalar yapılacaktır. Kulüp etkinliklerimizde öğrencilerin eğlenerek sanata dâhil olmaları, sanatın dünya için önemini kavrayarak sanata sahip çıkma bilincini geliştirmeleri, grup çalışmalarında kendilerini ifade edebilmeleri ve özgün yaratıcı düşüncelerini ortaya çıkarıp özgüvenle sergileyebilmeleri hedeflenmektedir.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
Satranç, tahta üzerinde bulunan 16 taşınızı kullanarak rakibinizin 16 taşı ile yaptığınız mücadeleden oluşan bir strateji oyunudur. Genel itibari ile bir savaş düzeni üstüne kurulu satranç oyunu, taşlarının şekilleri ve özellikleri ile eşit güçlere sahip iki ordu arasında yapılan bir savaşın temsili biçimidir. Satranç oyununda ki temel amaç kendi şahınızı korurken rakip oyuncunun şahını devirmektir. Kısaca oyundaki temel amaç “kral ölürse savaş biter” mantığına dayalıdır.
Satranç karmaşık ve kontralar üzerine kurulu bir oyundur. Oyun belirli kurallar üzerine kurulu olsa da hayal gücü ve yaratıcılık ister. Oyuncular ileriyi düşünerek o anı oynarlar. Zorlu matematik veya fen problemleri kadar iddialı ama eğlencelidir. Düşünülerek adım adım ilerlenir ama cazibesi heyecandır.
“Satranç tahtası insan zihninin jimnastik salonudur.” Pascal
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
Tekvando 20 yüzyılı aşkın bir zamanda Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası arenada çağdaş bir nitelik kazanmış savunma sanatı ve sporudur. Başlıca özellikleri çıplak el ve ayakla rakibe karşı yapılan savunma tekniklerini içeren bir müsabaka sporudur. Tekvando sporu bir savunma sporu olarak kullanılır. İçinde barındırdığı felsefe ve ahlak değerleri gereği Kesinlikle silah olarak kullanılmaz. Amaç rakibi yaralamak veya sakat bırakmak değil rakipten puan almaktır ve en sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı mücadele sporudur.
Amacımız; öğrencilerimizin güven duygusunun gelişmesi, kendisinden zayıf insanlara karşı alçak gönüllü ve hoşgörülü olmaları, saygılı ve disiplinli birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Zaten tekvandonun da amacı budur. DO: terbiye, nezaket, saygı ve disiplin demektir.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
Öğrencilerimizin mücadele sporlarını tanımaları, bu disiplini içselleştirmelerini sağlayarak tören ve etkinliklerde branşı okulumuza tanıtılmasını amaçlayan bir gösteri takımı çıkarmak.
KULÜBÜN AMACI:
Masa tenisi (pinpon), iki veya dört oyuncunun birbirlerine topu ileri geri olarak attığı ortasında ağ olan masanın üstünde oynanan bir oyundur.
Her yaşa hitap eden bir spor dalı olan masa tenisinin insanların yalnızca performans amacı güderek değil başka amaçlarla da yapabileceği bir branş olduğunu görebiliriz. Kişilerin yorgun ve gergin durumdan kurtulabilmeleri ve normal ruh haline kavuşabilmeleri, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri bu spor dalı ile mümkün olabilmektedir.
Masa tenisi kişilerin çabuk karar verme yeteneklerini geliştirmektedir ve insana gelişmiş bir refleks, dikkat, sıkıntılardan uzaklaşma, sağlıklı ve zinde bir yaşam sağlamaktadır. Spor aktivitelerine katılarak gerek eğlenmek gerek stres atmak gerekse sağlıklı yaşam için adımlar atmak şeklinde düşünülebilir.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
Yüzme; Su yüzeyinde ve su altında hareket etmeyi ve bir yöne ilerlemeyi sağlayan hareketler bütünüdür.
Yüzme kulübümüzün amacı; sporla birlikte sağlıklı nesiller yetişmesi için çocuk ve gençlere en doğru şekilde yüzme öğretmek bunu öğretirken yüzme sporunu sevdirmek, Öğrencileri fiziksel, zihinsel, sosyal yönden geliştirmek; yüzme sporunu araç olarak kullanarak rekabet duygularını ve takım ruhunu geliştirmek.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
YAPILAN ÇALIŞMALAR:
• Şubat 1922-Ekim 1922 tarihleri arasındaki çeşitli gazetelerin manşetleri, haberleri ve fotoğrafları pandemi sürecinde Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve İBB Atatürk Kütüphanesi dijital arşivlerini tarayarak derlenmiş ve İstiklal Mücadelesi'nin zafere taşınması anısına 30 Ağustos Gazetesi çıkartıldı.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI / YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
• Online kütüphane ve arşivler ile Beyazıt Devlet Kütüphanesi ve Atatürk Kütüphanesinde dönem gazetelerinden en az beş tanesinin incelenerek Çanakkale Zaferi Haftası’nda “18 Mart” gazetesinin çıkartılması planlanmaktadır.
KULÜBÜN AMACI:
Felsefenin büyülü ve sonsuz dünyasını okulumuzdaki felsefe kafe alanına taşıyarak çoğu zaman özgür ve sınırsız düşüncelerin kimi zaman düşünülmüş olanların düşünüldüğü bir platform oluşturmak. Türk Millî Eğitim müfredatına uygun ders uygulamaları, etkinlikler, söyleşiler, münazaralar, tartışmalar düzenlenir. Öğrencilerimiz okudukları kitapların eleştirilerini, filozofların görüşlerini, etkilendikleri görselleri burada arkadaşlarıyla paylaşırlar. Düşüncelerini özgürce ifade edebileceği bu alanda mantık ve akıl yürütme ilkelerine de vakıf olacaklardır. Temel amacımız bilginin, düşüncenin satır aralarındaki ölüm sessizliğini yaşam coşkusuna dönüştürmektir.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN AMACI:
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPACAĞI/YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMETİ FAALİYETİ/FAALİYETLERİ:
KULÜBÜN AMACI:
Öğrencilerimizin derslerde teorik olarak öğrendikleri bilgilerin uygulamasını gerçekleştirmek temel amacımızdır. Yapacağımız arazi çalışmalarıyla öğrencilerimize araziyi yorumlama becerilerinin kazandırılmasını, doğa sevgisini vererek şehir ortamında doğadan kopuk olarak yaşayan çocuklarımızın aslında onun bir parçası olduklarını anlamalarını ve bu doğrultuda da çevreye yönelik sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını sağlayarak sosyal bilinçlerinin arttırılmasını, onlara kendi becerileriyle üretim yapabilme imkanı sunmayı, seminerler ve söyleşiler düzenleyerek alanında uzman olan kişilerle öğrencilerimizi buluşturup onların dünyaya bakış açılarında yeni farkındalıklar kazanmalarını hedeflemekteyiz.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
KULÜBÜN KURULUŞ AMACINA UYGUN OLARAK HER TÜRLÜ TOPLUM VE ÇEVRE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPACAĞI/YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ TOPLUM HİZMETİ FAALİYETİ/FAALİYETLERİ:
Raket ve topla iki kişi arasında ya da ikişer kişilik iki takım arasında belirli kurallar tarihinde oynanan olimpik bir spordur. Oyuncular raketleri ile içi boş lastik bir topu ağ (net) üzerinden rakibinin sahasına (korta) atmaya çalışırlar. Kurallar dâhilinde en çok puanı alan oyuncu kazanır.
KULÜBÜN AMACI:
Tenis sporunun doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlamak, düzenli tenis oynayan sporcu kitlesini yaratarak sporu sevdirmek, öğrencilerin bireysel yeteneklerini ön plana çıkarıp kendilerine olan güven duygusunu arttırmaktır. Ayrıca okul içi ve dışı turnuvalara katılarak deneyim kazanmalarını sağlamak, birbirleri ile olan iletişim ve paylaşım duyusunu geliştirmek tenis ile ilgili oyun disiplini kazandırılarak bu disiplini sosyal ve iş yaşamlarında da devam ettirmelerini sağlayacak planlama becerisi kazandırmaktır.
Oryantiring harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir.
KULÜBÜN AMACI:
Öğrencilerimizin zihinsel olarak farklı durumlar karşısında doğru ve sağlıklı karar verebilme yeteneğini geliştirmek. Fiziksel olarak kas yapılarının sağlıklı bir şekilde geliştirmenin yanında doğayla olan bağlarını güçlendirerek doğaya ve çevreye duyarlı yetişmelerini sağlamaktır. Öğrencileri dersler kapsamında ve bunun dışındaki aktivitelerle birlikte oryantiringle tanıştırmak ve sporu günlük hayata sokarak olumlu değişiklikler yapabilmek.
Sorumlu Öğretmen: Betül ESNER
Amerikan futbolunun bir çeşidi olan “bayrak futbolu”nda oyuncular arasında temasa izin verilmemekte ve böylelikle sakatlık riskini minimize etmektedir. “Flag football”, oyuncuları temas yoluyla “tackle” yerine, bellerine bağlı “flag” olarak adlandırılan şeritlerin çıkarılmasıyla sonlanan versiyonu olarak düşünülebilir. Bu sebeple kask ve omuz korumalığı bu sporda kullanılmamaktadır.
Farklı versiyonları bulunan bayrak futbolunun en yaygın olarak uluslararası düzeyde gerçekleştirilen versiyonu beşe beş oynanmaktadır. Hücum ve savunma olarak iki ayrı takımdan oluşan ekipler karşılıklı mücadelelerinde son alana girerek sayı (touchdown) üretmeyi hedeflerler.
Flag football, Amerika’da son yıllarda NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics) tarafından “collegiate” kabul edilmekte yani üniversite sporlarına dâhil olup öğrencilere burs imkânı sağlamaktadır.
Kural ve taktik bilgisinin ön planda olduğu bu spor dalında strateji ve atletizm müsabakalardaki en önemli iki etmendir. Dünya çapında milli takımlar düzeyinde turnuvaların düzenlendiği bu branş Türkiye’de lise ve üniversite düzeyinde, il turnuvası ve ulusal turnuva olarak farklı kapsamlarda oynanmaktadır.
KULÜBÜN AMACI:
Bu kapsamda Flag Football (Bayrak Futbolu) kulübü öğrencilere stratejik düşünme, atletizm, takım çalışması, sonuç odaklılık gibi beceriler kazandırmayı hedeflemekte ve kültürel çeşitliliği arttırmayı amaçlamaktadır.
Halk Oyunları Dersinin Amacı; Halk oyunları, tüm gelişim alanlarını destekleyen en önemli disiplinlerden biridir ve evrensel bir dildir.
Halk oyunları dersinin genel amaçları, öğrencilerin estetik yönünü geliştirmek, yaratıcılık ve yeteneklerini dans etmek yolu ile geliştirmek, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası dans kültürlerini tanımak, kişilik ve özgüven gelişimlerine katkı sağlamak, Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.
Çocuklarımızın eğitiminde halk danslarının en büyük önemi; geçmişten bugüne yörelerimizin kendine özgü dansları ve bu dansların hikâyelerini öğrenip geleceğe kendi kültürünü bilen ve sahip çıkan bir nesil yetiştirmektir.
Sorumlu Öğretmen: Olcay BULUT
KULÜBÜN AMACI: Fotoğrafçılık kulübü, öğrencilerimizin fotoğraf ve fotoğraf tarihi hakkında bilgi edinmesini sağlamak, çevrelerine bakış açılarını artırmak ve fotoğrafçılık alanında kendilerini geliştirmesini sağlamak amacıyla çalışmalar düzenlenmeyi hedefler. Öğrencilerin yıl boyunca çektikleri fotoğrafları okulda sergilemeleri, okul içerisinde farklı temalardan fotoğraf ve kısa film yarışmaları düzenlemeleri ve okul dışında yapılan fotoğraf yarışmalarına katılmaları beklenmektedir.
Bu kapsamda;
Araştıran, sorgulayan ve inceleyen,
Kişisel becerilerinin farkında olup kullanabilen,
Fotoğrafçılık etiğine uygun davranan,
Çevresine fotoğrafçı gözüyle bakan,
Sorumluluk bilinci gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
Kulüp kendi içinde teorik ve pratik eğitimlerini gerçekleştirir,
Kentimizde düzenlenen fotoğrafçılıkla ilgili sergi ve yarışma etkinliklerini takip eder ve katılım olanaklarını organize eder,
Belirlenen tema ile ilgili saha çalışmalarını gerçekleştirir,
Okul içinde fotoğraf sergileri ve yarışmaları düzenler.
KULÜBÜN GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLADIĞI YARIŞMALAR VE SERGİLER:
“ HE4SHE DİLDE CİNSİYET EŞİTLİĞİ” fotoğraf sergisi,
“ BEN DE YAPABİLİRİM” kısa film yarışması
“ DÜNYAMIZ İÇİN CİDDİ BİR VAROLUŞSAL RİSK: İKLİM EYLEMİ” konulu fotoğraf yarışması
“ İSTANBUL” temalı karma sergi
KULÜBE KATILIM İÇİN GEREKLİ ÖZEL ŞARTLAR:
Fotoğraf sanatına ilgi duyan, bu alanda deneyim sahibi olmak isteyen ve kulüp çalışmaları için gerekli olan profesyonel fotoğraf makinesine sahip öğrenciler içindir.
Yaratıcı Mühendislerin Buluşma İstasyonu, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerine fayda sağlamayı hedeflemiş, çocukların içindeki cevheri bulmayı amaçlayan bir organizasyondur. Öğrencilerin eğitim hayatı sürecinde öğrendiği fen kazanımlarının nasıl kullanıldığı, günlük hayatta nerelerde karşımıza çıktığı, nasıl bizlere faydalı hale getirildiği hakkında beyin fırtınasının yapılacağı bir buluşma istasyonudur. Bu süreç öğrencilerin ortaya koymak istediği faydalı ürünlerin ortaya çıkarılması sırasında kazanımlardan faydalanılması şeklinde gelişecektir. Temel hedefimiz öğrenciye üretim cesareti, fikirlerini hayata geçirme cesareti kazandırmaktır.
KULÜBÜN EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPACAĞI/YAPMAYI PLANLADIĞI FAALİYETLER:
YMBİ nin temel çalışmaları aşağıdaki gibi olacaktır.
Kazanımların kullanıldığı çalışan ürünlerin ortaya konulması
Patent başvurusu yapılabilecek ürünlerin geliştirilmesi
Bilim insanlarının doğum günleri esas alınarak ilgili bilim insanlarının ortaya koyduğu çalışma ve ürünlerin tanıtıldığı etkinlik haftalarının düzenlenmesi
Çeşitli yarışma organizasyonlarının yapılması
KULÜBÜN KATILMAYI / ORGANİZE ETMEYİ PLANLADIĞI YARIŞMALAR:
Faydalı ürün yarışması
Sakatlanmış hayvanlar için protez tasarım yarışması
Topla çalışan araba yarışması