Işık’ta Bilişim Teknoloji Dersleri
21. yüzyılda çocukların sahip olması gereken en temel beceriler; yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve işbirliği olarak tanımlanmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve eğitime sunduğu yenilikler, aynı zamanda getirdiği basitlik, öğrencilerin bu becerileri kazanmasını oldukça kolaylaştırmaktadır.
Bu becerilerinden birisi “Computational Thinking / Bilgi İşlemsel Düşünme” kavramı; her bireyin sahip olması gereken bir düşünme biçimi olarak tanımlanmakta olup daha net olarak “bilgisayar bilimini kullanarak problem çözme becerisi” şeklinde ifade edilmektedir. Bu kavramın temelinde, algoritmik düşünme ile büyük problemler küçük parçalara ayrılır, sonuç gözlemlenerek en başta öngördüğü sonuca göre doğru adımlar atılmaya devam edilir. Bu becerileri kazanan bireyler derslerdeki ve günlük hayattaki sorunlarını da kolaylıkla çözebilmeleri hedeflenmektedir.
Geleceğin; üretme, tasarlama, kodlama ve düşünme becerileri üzerine kurulduğu ve dijital vatandaşlık bilgisinin global bir gereksinim haline geldiği bilinciyle, FMV Işık Okulları Bilişim Teknolojileri Bölümü, bilişim teknolojileri dersi müfredatını her yıl güncel bilgi, yazılım ve bakış açısıyla revize etmektedir.
Bilişim Teknolojileri Dersi; anaokulu, ilköğretim ve lise seviyelerinde k12 bütünlüğünü sağlayacak şekilde planmakta, güncellenmekte ve yürütülmektedir.
Hızla değişen teknolojik standartlar, donanım ve yazılımlara bağlı olarak dinamik bir içerik ve fiziksel yapılanma için Bilişim Teknolojileri Bölümü, gerekli düzenleme ve güncellemeleri gerçekleştirmektedir.